En ny liden park.

Ukjent foto ca 1945-50. Oslo museum.

Aftenposten, 23.7. 1918: Byen har faaet en ny liden plet, hvor trætte borgere kan hvile sine mødige lemmer under skyggefuldte trær, mens de læser aftenens aviser og smøger en pibe tobak, hvis de da har noget af denne dyrebare vare. Det er parken foran Jacobskirken – den tidligere kaldte «Lazaronpark», som i disse dage er fremtraadt i en ny og meget forbedret skikkelse.

Bygartner Røhne har planlagt hele omarrangementet. De trær, som tidligere vokste paa pladsen er blevet flyttet og anbragt i overensstemmelse med planerne. Den nye park er et vakkert, regulært lidet anlæg; i parkens centrum, hvor der nu er en blomsterrabat, er det meningen med tiden at faa opstillet en skulpturgruppe. I hovedaksens endepunkter er der bænker og blomsterbed og i gangen langs kirkevæggen er der ogsaa bænker. Hele anlægget tjener bygartneren til ære og vil sikker blive baade til pryd og glæde for strøget. Bare nu ogsaa publikum vil gjøre sit til at verne den prydelige lille park mod vandalisme, om nogen af de gamle stamgjester skulde forsøge sig i den retning.