Idrætspark paa Bygdø.

Idrætsorganisationerne vil bygge et stort moderne Stadion paa Hengsengen.

Social-Demokraten, 1.12. 1921: Som vi før har meddelt, har der i den senere tid været arbeidet paa at skaffe vore idrætsorganisationer et helt ut moderne Stadion i eller ved Kristiania.

Man har undersøkt forholdene ved Frogner, Hovedøen og mange andre steder, men intet har vist sig skikket. Nu er man blit staande ved Hengsengen paa Bygdø Det er Sverre Iversen som er forslagets far. Og sammen med de forskjellige idrætsorganisasjoner har han arbeidet med denne vældige plan i henved et aar.

Nu er planerne færdige. De er utarbeidet av ingeniør Ihlen, ved veivæsenet. Den store idrætspark omfatter pladser for alle idrætsgrene, fra ridning og lawn tennis til fotball og svømning. Det eneste som ikke findes er en skibakke, saa man kunde arrangere skiløp.

Terrænget er brilliant, fladt og pent og ligger skjærmet av en høi aas (Hengsengskogen) i nordvest og den lave aasryg ved Bygdø kongsgaard mot sydøst. I sydvest gaar terrænget ut i sjøen ved det gamle Bygdø sjøbad.

For at lette publikum adgangen er det meningen at forlænge sporveislinjen til Skøien ut til idrætspladsen.

Landsforbundet for idræt har sluttet sig til planen og gir den sin bedste anbefaling. Hengsengprojektet er det bedste og eneste mulige, sier forbundet. Det vil komme til at staa som et monument for hele landets idræt.

Kongen, som er forelagt planen, er meget interessert, likesaa finansminister Hagerup-Bull.

[…]