Kafeernes nye standardretter.

Fiskeret 2.00, kjøtret 2 ½ og stek 3 kroner.

Casino restaurant i Stortingsgata, 1920. Foto: A.B. Wilse, Oslo museum.

Social-Demokraten, 1.11. 1919: Den kommunale komité til regulering av priserne hadde i forrige uke møte med repræsentanter for byens restauratører til forhandling om de standardretter som skal indføres paa restauranterne.

Som tidligere meddelt er der nu opnaadd enighet om standardretterne. Følgende retter blir efter kr. 2.50: Beaf a la labskaus, labskaus, bankebeaf, faar i kaal, sprængt kjøt, kokt kjøt, stekt flesk med bønner og ristet rogn, karbonade, kjøtkaker, lungemos, middagspølse, benløs fugl.

Kr. 3.00: Skinkestek, oksestek, faarestek, dyrestek.

2 kroners retter: Hellefisk, klipfisk, kokt eller stekt makrel, lutefisk og plukfisk.

For suppe 75 øre og for desserten 75 øre.

Denne regulering omfatter alle restauranter med øl- og vinret.

Oprindelig var det meningen at standardretterne skulde indføres fra 1. november samtidig med de nye regulerte smørbrødpriser. Saa snart blir det imidlertid ikke. De priser man nu er blit enig om maa nemlig først vedtages av provianteringsraadet, som skal ha møte tirsdag, altsaa 4. november. Men derefter maa man gaa ut fra at standardretterne snarest blir til virkelighet.