Mr. Batts kom til Kristiania imiddags.

Kristianssand – Kristiania paa to timer.

Aftenposten, 14.5. 1919: Den amerikanske looping-mester, flyveløitnant Batts, som vil være vore læsere bekjendt fra hans interessante flyverinterview, kom imiddags til Kristiania. Og det med brask og bram. Motorlarmen fra hans store, vakre sorthvide flyvebaad kunde høres over hele byen og vel saa det. Kl. 12 middag ventede man paa Maritims baadbyggeri ved Bestumkilen mr. Batts, men han lod vente paa sig en stund. Længe skulde det dog ikke vare. 10 minutter før kl. ½1 kom der melding fra Drøbak om, at Batts netop var passeret der forbi, og bare 10 minutter senere svævede han over Kristiania.

Efter en elegant rundtur over byen satte han kursen mod Bestumkilen, hvor han legende let gik ned paa vandet.

Mr. Batts og hans passager, Curtiss-fabrikernes repræsentant i Skandinavien, ingeniør Larsen sen. var ikke særlig begeistret over sin tur.

– Det var en riktig ubehagelig tur, udtalte hr. Larsen, veiret var koldt og taaget.

– Naar foregik starten fra Kristianssand? spørger vi mr. Batts.

– Vi startede fra Kristianssand kl. 10.30 og har saaledes brugt to timer og ti minutter uden mellemlanding. Hele veien gik vi temmelig lavt. 2200 fod var det høieste.

Batts, som nu altsaa har fløiet fra Tønsberg til Bergen og tilbage langs kysten hid, tager sig en hvil i eftermiddag, men imorgen vil han give den tidligere omtalte opvisning i looping og andre kunster.

Om et par dage fortsætter flyveren til Kjøbenhavn; tager derfra til Stockholm og muligens til Helsingfors.

Les mer om denne flyturen her

Krause-Jensens flyvning afbrudt.

Stockholm, 14de mai. 19 Flyveren Krause-Jensen, som igaar eftermiddag startede for Kristiania, men paa grund af motorskade maatte gaa ned ved Enköping, meddeler, at flyvningen kan fortsættes om et par dage.

Nødlandingen fandt sted fra 900 meters høide. De aviser, Krause-Jensen skulde medbringe til Kristiania, delte han ud til folkene paa den gaard, hvor han maatte gaa ned, lige udenfor Enköping. Flyveren reiste umiddelbart efter med toget tilbage til Stockholm. Reparationen af motoren vil tage nogen dage.