En paakrævet sporveislinje

Fra Sagene kirke til Nydalsveien.

Det foreslåtte endepunktet ved Nydalsveien ("Mor Godhjerta")

Social-Demokraten, 26.4. 1919: Med jevne mellemrum kommer bydelene og villastrøkene med sine sporveiskrav. Der holdes distriktsmøter og vedtages resolutioner, og imens sover hele kommunikationsvæsenet. De ulykkelige som har sin bolig i Aker, høit oppe paa Bjølsen, længst oppe paa Rodeløkken, i Ullevaal haveby og langs Strømsveien, maa fremdeles finde sig i at bruke apostlenes heste, som paa støvede eller sølede landeveie ikke altid er lutter fornøielse, særlig naar man lar lang vei og knap tid.

Blant de ovenfor nævnte distriktskrav paa nye sporveier eller forlængelse av gamle linjer, har sikkert ingen været saa berettiget og saa længe aktuelt, som kravet om en linje fra Sagenes kirke op Bergensgaten til bygrænsen.

Om de øvrige krav kan man si, at det er nybyggerne som har født dem, det er tiden som ikke har fulgt med, utviklingen, byens vekst. Bergensgate-linjen skiller sig ut fra dette simpelthen derved, at linjen altid har været aktuel og burde været anlag samtidig med byens gamle stamlinjer. Bebyggelsen paa Bjølsen og fabrikkerne i Nydalen kan nemlig feire 75 aars jubilæum, men har stedse[1]alltid udmerket sig ved slet veltalenhet i egne saker, saa stor beskedenhet, naar det gjaldt at holde sig frem i konkurransen, at Sagene-linjen aldrig kom længer nord end til kirken. Da saa endelig distriktet vaaknet og krævet sin ret, tok man bare og knyttet linjen sammen med Torshaug-linjen, og dermed hadde man opfundet «Sagene Ring».

Nu vil ikke Nydalen, Nygaard og Bjølsen vente længer. Indbyggerne deroppe begynder at frygte for, at andre og nyere krav seiler foran et distrikt som har anciennitetens hellige ret. Med dobbelt kraft er sporveissagen optatt, og kravet har faat dobbelt vegt derved, at febarikkerne nu er blit med. En lokal komite, hvor der sat repræsentanter fra hver eneste fabrik, holdt nylig et vellykket massemøte om saken i Bjølsen skole, og det er denne komites utredning av spørsmaalet som nu er sendt magistrat og formandskap. Man anmoder om at linjen fremmes hurtigst mulig til bygrænsen uten at man behøver at vente paa behandlingen av de meget omtalte lokalbaner.

References

References
1 alltid