Utsikten fra Ekeberg (11)

"Prospect...". Mitter Lund 1745, Oslo museum
Festningen

Denne tegningen av Mitter Lund fra 1745 er en klassiker. Den ble trykket i Ludvig Daaes 1891-utgave av «Det gamle Christiania», og er uhyre interessant i sin detaljrikdom. Vanligvis yter hverken bøker eller nettsider denne tegningen full rettferdighet, men bloggen «Oslo Wanderings» byr på en enestående innskanning av tegningen på denne lenken. Her kan du klikke på pluss-tegnet og bruke pilene for å se detaljene. Til og med den lille Christi kirke på det senere Hammersborg er med.

Vår frelsers kirke

Vi vet ikke så mye om Mitter Lund. Han var født i Holstebro på Jylland i 1711 og kom til Norge i 1735. Han tjente sitt brød som offiser, blant annet som regimentskvartermester. Han døde på Bredtvedt i Groruddalen i 1763.