Græsbanen indvies i regnveir og kulde.

A.I.K. næsten slaat, 3-3.

Bildet er fra landskampen på Gressbanen mellom Norge og Finland i 1921. Foto: Narve Skarpmoen, Nasjonalbibliotket.

Social-Demokraten, 2.9. 1918: Desværre holdt ikke veirguderne sin haand over den nye bane paa dens første store dag. Efter et tæt silregn hele uken mente man at græstorven neppe kunde taale mere væte, men søndagen kom med det samme bygeveir bare i endnu større maalestok; imidlertid silte vandet bort straks det var faldt. Det var altsaa den største fordel ved græsset.

Publikum tok veiret og veien med godt humør. Ved 1-tiden var der saaledes samlet ca. 10,000 personer paa banen og av disse var der vel neppe 1500 som fik nyde fordel av overbygningen. Resten lot sig ville vade til skindet, hutret og frøs i høstkulden og østenvinden; men alle saa holdt de trofast ut de 2 X 45 min. De fik imidlertid fuld valuta i den udmerkede kamp der var spændende og livlig fra først til sidst. Nordmændene hadde dertil en usedvanlig god første omgang.

Lagene tok opstilling efter svenskernes maalvalg, og man saa at det kombinerte lag savnet Poppe[1]Karl Poppe, Ready, der hadde spansk syke.

[…]

Svenskerne begyndte straks det elegante shortpassingsspil man altid er vant til at se av A.I.K. og hvis typiske repræsentanter er Ekroth og Valle Gunnarsson. De flyter helt paa sin fænomenale ballteknik, søker stedse at holde ballen nede og manøvrere sig frem med smaa elegante pasninger fra mand til  mand. A.I.K.s store feil er at de samtidig ikke kan holde den tilstrækkelige fart, og dette hjalp fra første stund det norske lag der laa et stykke efter motstanderne i ballbehandling og delvis i taktikken. Vore gutter bestemte straks tempoet og spillet blev særdeles spændende.

[…]

Med 3 maal mot 3 sluttet den spændende og interessante kamp. Resultatet tjener nordmændene til al ære, uvant som de endnu er med banen. Banen var dertil tung og tok svært paa kræfterne. Ballen var glat og meget vanskelig at behandle.

[…]

Generalindtryk av kampen: Vi bør med Jeja[2]Einar Gundersen, Odd, Helgesen[3]Jonny Helgesen, Kvik Halden, Halvorsen[4]Asbjørn Halvorsen, Sarpsborg, Aulie[5]Otto Aulie kom fra Skien, men spilte for Lyn 1919-21 og Wathne[6]Sigurd Wathne, Brann ha haab om norsk seier i federationsmatchen mot Sverige 15. september[7]Norge vant  2-1!.

P. Chr. A.

Her kan du lese forhåndsomtalen av kampen

References

References
1 Karl Poppe, Ready
2 Einar Gundersen, Odd
3 Jonny Helgesen, Kvik Halden
4 Asbjørn Halvorsen, Sarpsborg
5 Otto Aulie kom fra Skien, men spilte for Lyn 1919-21
6 Sigurd Wathne, Brann
7 Norge vant  2-1!