Flere tusen rationeringskort stjaalet.

Stort indbrud paa Vaalerengens distriktskontor inat.

Vålerenga skola i 1910. Foto: Severin Worm-Petersen, Oslo museum

Social-Demokraten, 12.6.1918: Et indbrud av meget alvorlig karakter og de største dimensioner har inat fundet sted paa Vaalerengens distriktskontor for Kristiania rationeringsraad. Tyveriet er saa meget mer alvorlig, som det er det største som hittil har fundet sted av de dyrebare rationeringskort.

[…]

For at bane sig vei til kontoret har han eller hans kamerater – man vet endnu ikke, om der har været flere ifølge – tat ut et kjellervindu, fjernet nettingen med en jernstang og saa søkt adgang til 1. etage gjennem luftkanalen. De kom saa op i skolens spisesal, har gaat igjennem denne og ut i korridoren og her let fundet døren til rationeringskontoret. Denne som var den eneste laaste dør paa skolen førte ind til de to klasseværelser, som rationeringen har tat i bruk deroppe. Laasen har motstaat alle nøkler, og tyven har derfor sprængt døren med et 1½ meter langt spet, som han har funnet paa sin vei gjennem kjelderen.

[…]

I et laast skap har han saa endelig fundet det eftersøkte bytte og dette blev ganske stort. Hele 824 brødkort, 797 sukkerkort, 8009 kaffekort og 299 reisebrødkort for 1 dag er røvet. Det repræsenterer jo ganske anseelige matmængder.

[…]

For at gjøre det hele rigitg spændende og interessant har saa tyven efterlatt en kvittering og skrivelse til kontorets fuldmægtig. Kvitteringen gjælder frimerkerne og skrivelsen de stjaalne kort. Den er utydelig avfattet og skrevet med daarlig haandskrift og angir saavidt man kan se, at hans motiver til indbruddet er matmangel og at han derfor griper til det eneste middel der er igjen.