Ekebergbanen.

Aabnes for drift mandag. – Foreløpig rute.

Ekebergbanen ved Holtet i 1917. (Ukjent fotograf, Byarkivet)

Aftenposten 7.6. 1917: Førstkommende mandag aabnes Ekerbergbanen for drift, idet direktionen af hensyn til det ventende publikum har anmodet om og faaet anledning til at arrangere sig med en midlertidig rute med det knappe materiel, som staar til forføining.

Efter denne foreløbige rute vil første vogn afgaa fra Holtet (Bækkelagshøiden) til Sæter (Nordstrandshøiden) kl. 5.50 fm. Fra Sæter afgaar saa første vogn til Stortorvet kl 6 fm. Fra Stortorvet afgaar første vogn udover til Sæter kl. 6.30 fm. Sidste vogn fra Sæter indover til byen afgaar kl. 11 aften. Og sidste vogn fra Stortorvet udover afgaar kl. ½12 om natten. Paa søn- og helligdage afgaar første vogn 1 time senere. Indtil videre vil der begge veie blive kjørt 1 times rute, regnet fra de nævnte tider.

For enkeltbilletter er priserne:

Fra Stortorvet til Oslo 15 øre, til Sjømandsskolen 25, til Sportspladsen, Holtet, Kastellet, Braaten og Sæter 35 øre. For barn under 12 aar fra Stortorvet til Sjømandsskolen 10 øre, til stationerne længere ud 15 øre.