En explosion i Youngsgaden.

Youngs gate 6 (Foto: Goodle maps)

Aftenposten 4.5.1917: Folk i strøget omkring Youngsgaden blev i formiddag ved 11-tiden opskræmt ved et voldsomt smeld. Konerne paa torvet begyndte at snakke om zeppelinere og anden styggedom, men fuldt saa galt var det nu ikke.

Hos farvehandler Nils Andersen, Youngsgaden 6, var en mand gaaet ned i kjelderen for at tappe tjærekomposition af en tønde. Der var ikke meget igjen i tønden og tjæren var tyk, saa manden vilde spæde den op med et slags terpentinsurrogat. Herunder har han, efter hvad man formoder, røgt pibe, og en gnist har antændt de brændbare og explosive væsker. Explosionen var overmaade voldsom, saa meget mere som kjelderen var ganske tæt tillukket og lufttrykket som følge deraf meget sterkt. Manden blev kastet bortover gulvet, men kom merkelig nok ikke til skade.

Oppe i butiken merkedes explosionen paa en eftertrykkelig maade, idet begge de store speilglasruder af lufttrykket blev sprængt i tusen stykker. Brandvæsenet blev strax varslet og der blev rykket ud til stor brand. Ved hjælp af en slange blev ilden i kjelderen hurtig slukket.