Pengelotteriet ikke udsolgt.

Det første salg efter udvidelsen.

Aftenposten, 5.1.1916: Da pengelotteriet aabnede sine døre kl. 9 imorges, var det beleiret af henved 1000 mennesker, som stod opstillet i lange kolonner og gjorde paa stedet marsch. De første, som slap ind, havde staaet der i 17 graders kulde siden igaaraftes kl. 8. Det vilde næsten ikke være formeget om de vandt et halvt 20 kroners lod, disse taalmodige sjele. Men skjæbnen vil det kanske anderledes.

Køen seg fremover, ved 11-tiden kunde den vel være skrumpet ind til en 500 stykker. Gik det end langsomt fremover, var alligevel marschtempoet overmaade hurtig. Det var ikke vanskelig at faa tempoet op, benene gik som trommestikker. Det gjaldt jo helsen og lidt varme i kroppen. Armene var det derimod umulig at bevæge, da folk stod som sild i en tønde. Men humøret vilde slet ikke op – det laa tilsynelatende lige lavt som temperaturen. Kl. 12 meldte lotteriet, at alle halv-lodderne var udsolgt.

Hele lodder fandtes imidlertid nok af, saa alle, som indfandt sig før kl. 3, fik af disse. Nogen kø kunde man de sidste timer ikke tale om.

Men endnu har lotteriet en del lodder igjen. En liden beholdning bliver solgt i morgen. Det er første gang lotteriet ikke er ribbet for lodder den første salgsdag. Takket være den nylig foretagne udvidelse, kan altsaa alle, som lyster, staa ude i nat ogsaa.