Snestorm over hele landet.

Stålende skiføre i marka, og kø på trikken fra Majorstua. (Foto: Anders B. Wilse 1917, Oslo museum)

Aftenposten 22.12.1916: Det var ved 4-tiden inat, at de første snefnug kom dalende muntert, baaret afsted paa rappe, heftige vindkast. Lidt efter lidt blev det mere baade af sne og vind, og da de gode borgere af staden imorges stak næsen ud, blæste der en veritabel snestorm. Og det snedde tæt og jevnt med store hvide flager af den rigtige sort helt til langt ud paa formiddagen.

Om ikke den sne som faldt inat længe vil fryde vort øie i byens gader, saa er den dog et uomstødelig faktum oppe i Nordmarken, og det er jo der man har mest glæde af den.

Fra Frognersæteren meldes i formiddag om 1 meter sne og 4 kuldegrader og som følge derav udmerket ski- og akeføre. En masse mennesker er allerede i dag draget afsted opover og flere bliver det nok i juledagene.
I det hele taget gaar julen ind under de gunstigste varsler, fra alle kanter meldes der om veritabel vinter, med snefok og godt føre.
[…]

Snefaldet inat og i formiddag kom overraskende paa vore kommunikationer, men endnu er der ikke meldt nogen større forsinkelser eller andre vanskeligheder. De forsinkelser, som er forekommet, skyldes væsentlig juletrafiken.