Alexander Kiellands Plads.

Social-Demokraten, 9.1. 1919: Det er ikke mange Kristiania-folk, som vet hvor Alexander Kiellands plads ligger, for hittil har den bare været en styg fylding oppe i gatekrydset mellem Maridalsveien og Waldemar Thranes gate. Men kommunen har nu endelig tat fat deroppe og bygartneren gjør i stand en vakker lekeplads deroppe, som helt vil forvandle strøket og gjøre det tiltalende.

Der har været nogen strid om i hvilken utstrækning arbeiderne deroppe skulde drives. Og særlig har der været tvil om man skulde gaa til opførelse av den lille paviljong, som vi har avbildet ovenfor.

Magistraten med tilslutning av en fraktion i idræts- og parkutvalget mente nemlig at det fik utstaa med at opføre paviljongen. Den vilde nemlig koste 12,000 kroner mot beregnet 4000.

Finansutvalg og formandskap fandt imidlertid at pladsen deroppe burde gjøres helt færdig med en gang med paviljong og alt tilhørende og besluttet derfor at paviljongen skulde opføres.

Saa nu vil vi til sommeren ha en ny og vakker plads mere end før i Kristiania og byen kan være bekjendt av at knytte den store digters navn til pladsen, for den vil ta sig meget godt ut efter de planer som bygartneren nu har fast sanktionert.

Fra 1935. Ukjent fotograf, Byarkivet.