Den nye station ved Skarpsno.

Aftenposten, 20.10. 1916: Der har i længere tid været arbeidet ved Skarpsno med jernbanelinjer, svære arbeider i graastensmur som støttepunkter for den nye overgang, og i den sidste tid er ogsaa et hus begyndt at reise sig ved stranden ud mod Frognerkilen. Det er den nye Skarpsno station, som bygges efter tegninger af statsbanernes arkitektkontor. Vort billede viser, hvorledes det hele vil se ud, naar alt bliver færdig, antagelig tidlig paa vaarparten.

Den lille venlige stationsbygning i de fashionable omgivelser faar en vakker beliggenhed ud mod Frognerkilen med Strandpromenaden førende lige forbi, og man maa med glæde tænke paa det tiltalende billede fra denne plet, tegningen giver løfte om. Det har nu helt siden udstillingen1)Jubileumsutstillingen i 1914 set mindre bra ut der nede, og den kasse af en station, behængt med stygge plakater og med lokaler, som nærmest syntes beregnet for lilleputter, har heller ikke gjort strøget muntrere for øine, som gjerne vil glæde sig ved det, som er vakkert.

Indgangen til stationslokalerne bliver fra siden nærmest broen. Der bliver i første etage venterum, billett- og telegrafexpedition, godslokaler og et moderne toiletanlæg. Som vanlig ved de nye stationer paa Vestbanen bliver der tunnel for trafiken fra stationen op til platformen, som bliver lagt mellem sporene.

Oppe paa kvisten i stationens anden etage bliver der den koseligste hybel, man kan ønske sig, for den jernbanebetjent, som skal vogte stationen om natten.

Kommentarer

References   [ + ]

1. Jubileumsutstillingen i 1914